PÁRTOK, MOZGALMAK, CIVIL SZERVEZETEK 


A változás ügyét képviselő pártok, mozgalmak, civil szervezetek.

Álláspontok, vélemények  járványhelyzetről, a gazdaság állapotáról, válságkezelésről, a gazdaság újraindítását célzó intézkedésekről.

Pártok, mozgalmak, civil szervezetek véleménye jogállamról, médiahelyzetről, uniós ügyekről, uniós költségvetésről, külpolitikáról, az Orbán-kormány elosztást és beruházások támogatását érintő politikájáról, szociális kérdésekről illetve a Lánchíd és Váralagút felújításának kormányzati támogatásáról.

Pártok, mozgalmak, civil szervezetek véleménye az összefogásról, közös jelöltekről, közös indulásról, közös listáról, ellenzéki kontra média létesítéséről és árnyékkormány felállításának időszerűségéről.

 • Az új politikai generáció!

  MOMENTUM  MOZGALOM

  " Olyan társadalmat építünk, melyet nem ideológiai harcok osztanak meg, hanem megoldások tartanak össze. Van remény! "

  BŐVEBBEN

" A Momentum Mozgalom (röviden Momentum) egy 2017 márciusában alakult, centrista magyarországi politikai párt, amely országosan akkor vált ismertté, amikor 2017 januárjában – még egyesületként – benyújtott egy, a 2024. évi nyári olimpiai játékok budapesti megrendezéséről szóló népszavazási kezdeményezést. "


" A Momentumot nem politikusok, hanem fiatal tanárok, orvosok, mérnökök alapították.
Mögöttünk nem oligarchák, hanem az emberek állnak. Mi látjuk a parlamenti munkába belefásultak és a hatalomtól megrészegültek hibáit is. Az itthon maradtak hazaszeretete és az elvándoroltak honvágya hajt minket előre. Azért dolgozunk, hogy vérfrissítést hozzunk a politikába. Hogy kevesebben költözzenek el Magyarországról, és többen jöjjenek haza.
Kormányprogramunk független szakértők szerint is a legjobb: célunk, hogy végre megoldjuk az emberek valódi problémáit, és Magyarország története sikertörténetté váljon. Ehhez friss lelkesedésre, nyitott fülekre, és új gondolatokra van szükség.
 Momentum Mozgalom (röviden Momentum) egy 2017 márciusában alakult, centrista magyarországi politikai párt, amely országosan akkor vált ismertté, amikor 2017 januárjában – még egyesületként – benyújtott egy, a 2024. évi nyári olimpiai játékok budapesti megrendezéséről szóló népszavazási kezdeményezést. "

 • Magyar civilek akarati és cselevési közössége a

  MAGYAR CIVIL  MOZGALOM

  MAGYAR CIVILEK, akik az alattvalói viszonyulás helyett a gondolkodás szabadságát választották.

  BŐVEBBEN

A Magyar Civil Mozgalom közössége olyan országot akar, ahol a cél egy olyan demokratikus jóléti rendszer megvalósítása, amelyben természetes állapot a demokrácia, a független polgári léthez tartozó szabadság, a tisztességes megélhetés.

A Magyar Civil Mozgalom közössége olyan országot akar, ahol a hatalom nem stadionokra és vezetők kedvteléseire költi a közpénzt, hanem gyógyításra és oktatásra.
  
Ahol a cél egy olyan demokratikus jóléti rendszer megvalósítása, amelyben természetes állapot a demokrácia, a független polgári léthez tartozó szabadság, a tisztességes megélhetés.
  
Magyarország olyan ország legyen, ahol nem vezéri víziók teljesítése a cél, ahol nem a hatalom kommunikációs gyára csinálja a fejlődést.

Ahol nem összeszerelő üzemek létesítése jelenti az előrelépést, hanem olyan gazdaságfejlesztés, ami kedvező és jól fizető tevékenységek sokaságát biztosítja és vidéken is megteremti a tisztességes megélhetés lehetőségét.

Magyarország olyan ország legyen, ahol fosztóképző nélküli a szabadság, ahol igazi demokrácia van, békesség, biztonság és gyarapodás.


A MAGYAR CIVIL MOZGALOM létrejöttében szerepe van a magyar civilekkel szembeni hangulatkeltésnek. A hatalom igénye szerinti alattvalói viszonyulás helyett a változás iránti igény felerősödése és a változáshoz vezető új utak, új megoldások keresése lett a jellemző a magyar civilek világában. A magyar civilek olyan országot akarnak, ahol több a szabadság mint a kényszer és több a jó mint a rossz.

A MAGYAR CIVIL MOZGALOM üzenete: ÁLLJ KI MAGADÉRT!  EGY ÉLETED VAN ÉS EGY SZAVAZATOD! ARRA SZAVAZZ, AKI JOBBÁ TEHETI AZ ÉLETED! AMI NEKED JÁR AZT NE MÁS TEGYE ZSEBRE!

A MAGYAR CIVIL  MOZGALOM netes oldalának - magyarcivil.hu - küldetése, hogy megmutassa: mit gondolnak a magyar civilek arról ami van és mit szeretnének helyette.

A magyar civilek  mozgalma  egységbe szólítja  a civileket, azzal a felhívással, hogy KÉRJÜK VISSZA MAGYARORSZÁGOT!  2022-ben szavazatainkkal vegyük vissza azt ami a miénk és nem a kiváltságosoké! Vegyük vissza a jussunkat!

KÉRJÜK VISSZA MAGYARORSZÁGOT!  CIVIL AKTIVITÁS, HOGY MÁSKÉPP LEGYEN!
HOGY LEGYEN MOTORJA  A VÁLTOZÁSNAK! HOGY LEGYEN ELLENSÚLYA A
PROPAGANDÁNAK!  HOGY JÓLÉTI FORDULAT LEGYEN!
POLITIKAI FORDULAT KELL! FIATAL, IDŐS, KÖZÉPKORÚ EGYÜTT A VÁLTOZÁSÉRT!

 • 2020-ban az ellenzék legerősebb pártja

  DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ

  " Mi, a DK-ban egy szabad, boldog, nyugatos országot akarunk teremteni, ahol európai színvonalon, európai értékek szerint élhetnek a magyar polgárok. "

  BŐVEBBEN

" A Demokratikus Koalíció célja, hogy összehozza az országot, hogy a kevesek Magyarországa helyet a Sokak Magyarországát teremtse meg. "

" A DK 3000 milliárdos átfogó gazdasági és szociális javaslatcsomagja a koronavírus járvány következményeinek kormányzati kezelésére 
 A legsürgetőbb feladat a munkahelyek megmentése, a kieső bérek, jövedelmek pótlása. Javasoljuk, hogy mindazok számára, akik a veszélyhelyzet kihirdetése óta elveszítették az állásukat, vagy azóta fizetés nélküli szabadságon vannak, a kormány korábbi bérük 80 százalékának megfelelő keresetpótló támogatást fizessen. A támogatás felső határát a nemzetgazdasági átlagkereset másfélszereséhez kell igazítani.  "

 • Érdekvédelem, érdekképviselet nyugdíjasoknak.

  NÉMO - NYUGDÍJASOK ÉRDEKVÉDELMI MOZGALMA

  "A  nyugdíjasok úgy döntöttek, hogy kiállnak magukért, kiállnak nyugdíjas társaikért . "

  BŐVEBBEN

" NÉMO - Nyugdíjasok Érdekvédelmi MOzgalma

NÉMO Mozgalom facebookon szerveződött. Az érdekvédelmet, érdekképviseletet hiányoló nyugdíjasok úgy döntöttek, hogy kiállnak magukért, kiállnak nyugdíjas társaikért és erre létrehoznak egy új mozgalmat. Így jött létre, ezért jött létre  a Nyugdíjasok Érdekvédelmi MOzgalma, a NÉMO.

A NÉMO Mozgalom rendelkezik saját weboldallal és facebook fórummal. A NÉMO Mozgalom központi magja, központi csoportja működteti a NÉMO Mozgalom médiáját, a zujsag.hu alatt elérhető NYUGDÍJAS INFROMÁCIÓS OLDAL portált, a facebookon elérhető NYUGDÍJAS FÓRUM facebook oldalt és a NÉMO facebook csoportot. "


" A Mozgalom bővülése, országos szintre fejlődése  elindult és egyre gyorsabb ütemben halad. Budapesten és vidéken is lehetőség nyílik helyi NÉMO-csoportok alakítására és a NÉMO Mozgalomhoz való csatlakozásra. A helyi csoportok a NÉMO elnevezést használva működtethetnek facebook oldalt, akár saját weboldalt is. A NYUGDÍJAS  INFORMÁCIÓS  OLDAL KÖZLEMÉNY, ESEMÉNY aloldalain kérhetik közleményeik közzétételét, eseményeikről szóló beszámolók, képek közzétételét.

A nyugdíjasok követelése, hogy a kormány ne a nyugdíjemeléstől elvont pénzt osztogassa külföldre és belföldre, ne a nyugdíjasok pénzéből plakátoljanak és adjanak 10 és 100 milliárdokat homályos hátterű fociakadémiák és sportcentrumok létesítésére valamint magánkézben lévő - tulajdonosaik számára milliárdos osztalékokat fizető - hotelek közpénzből való felújítására, ne a magyar nyugdíjasoknak járó pénzt herdálják hivalkodó, nagyzoló célok megvalósítására.

A magyar nyugdíjasok nagy része szűkösen él, alíg jut élelemre, rezsire, gyógyszerre, a kormány meg két marokkal szórja a nyugdíjasoktól, a nyugdíjemeléstől elvett pénzt külföldre és hazai luxusberuházásokra.  "

 • 1994 és 1998, illetve 2002 és 2010 között Magyarország kormányzó pártja volt.

  MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT

  A Magyar Szocialista Párt magyarországi szociáldemokrata párt, 1990 óta jelen van az Országgyűlésben. 

  BŐVEBBEN

" Minden korábbinál nagyobb szükség van a szabad önkormányzatokra. A helyi erőforrásokra és partnerségekre építő területi fejlődéshez érdemi erőforrásokat és kompetenciákat kell rendelni. "

" Az MSZP javaslata Magyarország 2021. évi központi költségvetéséhez

Magyarország a válság első hónapjait éli. A koronavírus-járvány a lakhelyelhagyási korlátozásra épülő kezelés eredményeképp talán enyhíthető lesz, ezzel együtt a vírus elleni védőoltás kifejlesztéséig a járvány újabb hullámait szenvedhetjük el.

A gazdaság kényszerű leállításának társadalmi hatásai azonban már nagyon is érzékelhetők: 

 • A NÉMO KÖZÖSSÉGI TAGOZATA

  NAGY GENERÁCIÓ KÖZÖSSÉG 

  " A mai nyugdíjasok a NAGY GENERÁCIÓ  tagjai, akik közül számosan maradandót alkottak, nagy dolgokat vittek véghez. "

  BŐVEBBEN

" Ezt az országot aktív korukban a mostani magyar nyugdíjasok építették, működtették. Akkor az ő vállukon volt az ország ezer gondja. A mai nyugdíjasok a nagy generáció tagjai, akik közül számosan maradandót alkottak, nagy dolgokat vittek véghez. Sorsfordító időkben tették dolgukat, kiálltak a változás mellett.

Ők nyugdíjasként nem akarnak lehetetlent, csak azt ami Európában, Magyarországon minden nyugdíjasnak kijár. Tiszteletet, a tisztességes megélhetés lehetőségét, jó orvosi ellátást, megfizethető gyógyszereket és a nyugdíjak valós inflációt és a bérek emelkedését is figyelembe vevő vegyes indexálású emelését. "


" A NAGY GENERÁCIÓ KÖZÖSSÉG  a NÉMO  közösségi tagozata. A  nagy generáció fóruma  a facebbokon elérhető  NAGY GENERÁCIÓ FÓRUM. Valójában FÓRUM a nagy generáció, a mostani - 2 millió szavazót jelentő - 2 millió nyugdíjas számára, ahol nem annyira érdekvédelem a téma, inkább a múlt idézése. De lehet panaszkodni, elmondani, hogy mi az ami rossz és mi javíthatna életükön, mi az amiben változást szeretnének.

És természetesen FÓRUM a tervezett nagy generációs rendezvényekről, a nyugdíjasok menetéről, a NAGY G. bulikról a 60+ korosztálynak. Mert lesznek bulik B. Tóth Lacival, Dévényivel és másokkal. "


 • A Jobboldali Ifjúsági Közösség 2003-ban alakult párttá.

  JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT

  A Jobbik Magyarországért Mozgalom magát értékelvű, konzervatív, módszereiben radikális nemzeti és keresztény pártként definiálja.

  BŐVEBBEN

" A Jobbik Magyarországért Mozgalom a társadalmi igazságtalanságot nem fogadja el alapvető szükségszerűségnek, mert az ellen lehet és kell is küzdeni. Tisztában vagyunk minden evilági, emberi alkotás tökéletlenségével, de valljuk, hogy a mostaninál igazságosabb társadalom építhető, amennyiben létezik hozzá valódi, hiteles politikai akarat és a megvalósításához szükséges következetesség.  "


" Elfogadhatatlan számunka az az uniós tagság, amely nemzeti függetlenségünk végzetes megcsonkításával jár! Elfogadhatatlan, hogy a gazdagok és a szegények életszínvonala között fényévnyi a távolság! Elfogadhatatlan, hogy a politika gazdasági magánérdekek kiszolgálója, ahelyett, hogy a közösség érdekeit képviselné! "

 • Eredeti neve Lehet Más a Politika.

  LMP - ZÖLD PÁRT

  Az LMP – Magyarország Zöld Pártja 2009-ben alakult magyarországi politikai párt.

  BŐVEBBEN

Alapítónyilatkozata szerint a liberális, balközép és közösségelvű konzervatív politikai hagyományokból is építkező, de önmagában koherens, ökológiai és radikális demokrata politikai irányvonalat követ 


" A legfontosabb kérdéseknek a részvételi és képviseleti demokrácia minőségét, a társadalmi igazságosságot, valamint a környezetvédelem és az ökológiai fenntarthatóság kérdéseit tekintik. "

 • 2016 óta PM helyett a Párbeszéd rövidítést használja.

  PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT 

  A Párbeszéd Magyarországért (Párbeszéd) 2013-ban alakult magyarországi politikai párt, amely magát baloldali, zöld pártként határozza meg.                        

  BŐVEBBEN 

 " A pártot a Lehet Más a Politika pártból kilépett tagok alapították meg, miután az LMP 2013. január 26-i kongresszusa nagy többséggel megerősítette a novemberi döntést, mely szerint nem lépnek szövetségre az Együtt – a Korszakváltók Pártjával. "


" Mit jelent a válságkezelő alapjövedelem?
A válságkezelő alapjövedelem minden magyarországi felnőtt lakosnak legalább havi 100 ezer forint jövedelmet garantál azáltal, hogy ha szükséges, 100 ezer forintig erre az összegre kiegészíti az egyéb típusú jövedelmét (munkabér, nyugdíj, támogatások stb.). 

PÁRTOK  ELNÖKEI


 • Img

  Magyar miniszterelnök 2004-2009 

  GYURCSÁNY FERENC

  A 2011-ben alakult Demokratikus Koalíció pártnak alakulástól az elnöke.

  BŐVEBBEN

 • TÓTH BERTALAN 

  2018-tól az MSZP  elnöke.

  BŐVEBBEN
 • Img


  FEKETE GYŐR ANDRÁS

  A Momentum Párt első elnöke. 2020 júniusában újra megválasztották a párt elnökének.

  BŐVEBBEN
 • Img


  JAKAB PÉTER 

  2020. január 25-én választották a Jobbik Magyarországért Mozgalom párt elnökévé.

  BŐVEBBEN
 • Img


  SCHMUCK ERZSÉBET

  2019-től az LMP párt társelnöke. 

  BŐVEBBEN

 • Kendernay János 

  2019-től az LMP párt társelnöke. 

  BŐVEBBEN
 • Img


  SZABÓ TÍMEA 

  2013-tól a Párbeszéd párt társelnöke.

  BŐVEBBEN
 • Img

  2019 október 13-tól Budapest főpolgármestere.

  KARÁCSONY GERGELY 

  2014-tól a Párbeszéd párt társelnöke.

  BŐVEBBEN